## No. B. 14015/10/2020-GAD/Pt-II GOVERNMENT OF MIZORAM General Administration Department Mizoram New Capital Complex, Aizawl

## HRIATTIRNA

Tahrik 25 June, 2021

Mizoram Sawrkar hnuaia Department leh Office ten Sap tawng chauh emaw, Mizo tawng chauh emaw a thuchah a siamin mi thenkhat, a thu hretu tur bera duh leh ruat, sawrkar hnathawkte leh vantlang mipui zingah a hrethiamlo engemaw zat an awm ve thin tih thu chu sawrkar beng a lo thleng a. Chumi harsatna sutkian dan tur chu Sawrkarin a lo ngaihtuah tawh a ni.

Mizoram Official Language Act, 1974, Section 3-in thuneihna a pek angin, Mizoram Governor thuneihna hmangin, Sawrkarin lehkha No. LJD 35/87/2, Dt., 14/08/1987 (Mizoram Gazette Extra Ordinary Vol. XVI, Dt. 148. 1987 hmanga thuchhuah a lo siam tawhah chuan, Mizo tawng chu Mizoram Sawrkar thil tih reng renga hman tur a nih thu pawh a lo tichhuak tawh a. He lahkhain a sawi angin, Mizo tawng hman kher ngaih lohna tura tih thenkhat erawh a awm ve bawk.

Hengte avang hian Mizoram Sawrkar hnuaia Department/Office zawng zawngte chu Sawrkar hnathawk tam zawk leh mipui vantlang tam zawkin an hriat tur ang chi Sawrkar thuchhuah (Government Instruments, Notifications, Office Memoranda, etc.) an siam reng rengin Sap tawng leh Mizo tawnga chhuah ve ve thin turin ngen leh hriattir an ni e.

He thu hi mahni Department hnuaia Office awm zawng zawngte hriattir ve ni se.

## Sd/-J.C. RAMTHANGA

Additional Chief Secretary to the Govt. of Mizoram General Administration Department

## Memo No. B. 14015/10/2020-GAD/Pt-II : Tahrik 25 June, 2021 Copy to:

- 1. Secretary to the Governor, Mizoram.
- 2. Additional Chief Secretary to the Chief Minister. Mizoram.
- 3. P.S. to the Speaker/ Ministers/ Dy. Speaker/ Ministers of State, Mizoram.
- 4. P.S. to Vice Chairman, Mizoram State Planning Board/ SEDP Boards.
- 5. Sr. PPS to Chief Secretary, Govt. of Mizoram.
- 6. PPS to Additional Chief Secretary, Government of Mizoram.

- 7. P.S. to Principal Secretary/ Commissioner & Secretary/ Secretary/ Special Secretary, Government of Mizoram.
- 8. Commissioner & Secretary, Mizoram Legislative Assembly.
- 9. Secretary, MPSC/MIC/SEC/Lokayukta.
- 10. All Heads of Administrative Departments.
- 11. All Heads of Departments.
- 12. Website Manager, GAD.
- 13. Guard File.

(ST. LALVENSANG)

Under Secretary to the Govt. of Mizoram

General Administration Department